20.3.2011 Läpilaskuja

posted in: Lentoblogi | 0

Sunnuntaipilotit vauhdissa. Taas yksi harmaa talvinen päivä, mutta koska muuten olosuhteet olivat varsin hyvät, päätettiin lähteä lentämään. Koska pintatuuli oli varsin heikko, oli startti tavanomaista vauhdikkaampi ja suorituksessa rikottiin taas todennäköisesti Maurice Greenin rataenkat. Vähäinen tuuli mahdollisti kuitenkin lentelyn jälleen kerran ympäri Saimaata joka suuntaan, ilman että tarvitsi puskea kovaan vastatuuleen mihinkään päin. Alkuperäinen suunnitelma meillä oli livahtaa pilvialueen reunan kohdalla pilvien yläpuolelle, mutta vaikka pilvikorkeus vaikutti matalalta, olivat ne kuitenkin sen verran ylhäällä ettei viitsitty kuitenkaan sinne päristää. Kylmäkin siellä olisi ollut.. Siispä taas vähän minimilentokorkeuden yläpuolella puljassa ympäri Saimaata.

Lamposaaren edustalle, kuvassa olevan lossin lähettyville, oli tehty jäätie, jota piti käydä tarkastelemassa lähempää. Tehtiin jäätielle läpilasku josta jatkoin Lappeenrannan edustan ohi Hapin kanssa muodostelmassa Taipalsaarelle. Ensin kuitenkin kerättiin korkeutta Lamposaaren edustalla, muodostelmassa kaarrellen. Hapi jäi kentälle treenaamaan läpilaskuja, mutta tuli myöhemmin perässä ja kentälle palattiin taas komeassa kahden liitimen tiiviissä muodostelmassa.

Vastaa