2.4.2011 Harmaa lauantai

posted in: Lentoblogi | 0

Sarjassamme lentokeikka ei ehkä ihanteellisimmissa mahdollisissa olosuhteissa. Lauantai osoittautui melkoisen kalsean harmaaksi päiväksi. Mutta koska tuuliolosuhteet ja näkyvyys olivat kuitenkin kunnossa turvallisen lentämisen mahdollistaen, harmaudesta huolimatta päätin lähteä lentämään. Lentopäiviä on vuodessa kuitenkin vain rajallinen määrä. Vaikka keli välillä vähän oli kirkastumaan päin, taivaan peitti tasainen pilvikatto. Matalasta pilvikorkeudesta ja kovasta tuulesta johtuen lentelin matalalla. En halunnut mennä myöskään kovinkaan kauaksi kentästä. Ei yhtään huvittanut ajatus keskelle järven selkää laskeutumisesta mikäli näkyvyys huononisi äkisti. Vaikka näkyvyys idän suuntaan oli verrattain hyvä, VMC-minimit varmasti täyttävä, luokkaa 20 km kevyesti, lännen suuntaan johon kuva on otettu, näkyvyys ei paljoa 10 km ylittänyt. Joten minimilentokorkeuksissa pitkin jäätä Lappeenrannan edustalla tuli toteutettua itseään vajaan parin tunnin ajan. Vaikka lento sinänsä ei mikään visuaalinen elämys ollutkaan, oli lento kuitenkin mielestäni onnistunut ja varsin hauska. Kannatti lähteä! 😉

Vastaa